TUDIO FACTASY beschikt over één grote opnameruimte van ca 40 m² en twee opnamebooths van elk ong 6 m² .

Deze ruimtes staan visueel met elkaar en met de controlekamer in verbinding dmv grote ramen ,ook auditief zijn deze uiteraard gelinkt door het Furman headphone mixing station.

Deze opnameruimtes werden ontworpen door Howard Turner van het Londense Studio-ontwerpbureau The Studiowizard.

De speciale asymmetrische vorm , de ´verhogende´ plafondconstructie, de afwerking met een combinatie van ´hard´ en ´zacht´ materiaal ,natuurhouten ge-oliede vloer en de secuur uitgemeten plaatsing van bass-traps (door technici van de BBC radio studio´s) zorgen voor een perfecte akoestische omgeving,individueel aanpasbaar door verplaatsbare akoestische schotten.

Als kers op de taart werden er in de grote opnameruimte (en ook in de controlekamer) ´natural diffusers´ ingebouwd in de vorm van verticale ruw marmeren  muurstroken.

Deze geven niet alleen een prachtig esthetisch effect maar zorgen vooral voor een onnabootsbare geluidsbrilliantie.

Alle opnameruimtes zijn 100 % geluidsdicht wat opnames op alle mogelijke (nachtelijke) uren mogelijk maakt.

Extra aangenaam is de aanwezigheid van ruime glazen koepelsin het plafond zowel in de grote opnameruimte als controlekamer én zijwandraam in de booths.

Dit voorkomt het  ´opgesloten´ gevoel dat in vele studio´s de creativiteit en inzet hypothekeert.

Overdag kan er dus perfect gewerkt worden zonder kunstmatige verlichting.

 

Door de aanwezigheid van 3 afzonderlijke opnameruimtes + de controlekamer is het perfect mogelijk om tegelijk gescheiden opnames te maken zonder overspraak.

Ideaal dus voor het opnemen van een hele groep tegelijkertijd.

 

Bovendien beschikt STUDIO FACTASY over een aparte acheringang métoverdekte uitlaad/parkeerruimte die rechtstreeks uitgeeft op de opnameruimtes, geen gesleep met zwaar materiaal langs gangen en kamers dus.