Door zijn jarenlange ervaring in topstudio´s als uitvoerend muzikant en (co-)producer weet Rudolf Hecke hoe belangrijk het is om ook in de controlekamer over voldoende ruimte te beschikken.

Niets is zo ergerlijk dan met een groep mensen, over mekaars schouder kijkend, bijeengepakt te moeten werken, ergerlijk voor technieker én vooral voor muzikanten en begeleiders.

Daarom is ook de controleruimte met ca 40 m² zeer ruim gebouwd, met een mooie zithoek achter de werkruimte met aparte lichtregeling en doorgang naar een gescheiden ,afsluitbare machine/materiaalopslagkamer.

Zo kan er rustig opnames en mix bijgewoond worden zonder dat muzikanten in de opnameruimte het gevoel hebben ´bekeken te worden´ en beschikt de technieker over voldoende bewegingsruimte.

De controlekamer is visueel verbonden met de opnameruimtes dmv van een ruim venster en baadt overdag ook in daglichtdoor de aanwezigheid van een glazen plafond koepel.

 

Het Londonse Archtitectenbureau The Studiowizard ontwierp deze prachtig klinkende ruimte met veel oog voor detail, de ruwmarmeren ´natural diffusers´, het ´verhogende´ plafond, de combinatie van harde ´live´ en zachte ´dry´ materialen zorgen voor een perfecte klank zonder bijgeluiden of inkleuring, what you hear is what you get!

 

Digitale  topkwaliteit:

De allernieuwste digitale opname-, edit- ,mix- en mastering- faciliteiten zijn aanwezig in de controlekamer.

Het digitale recording heart is de Pro Tools 8 HD3 met de hoogwaardige A/D-D/A converters van Digidesign en Steinberg.

De Control 24 van Digidesign met Focusrite pre-amps dient als controller en mixing console.

Dat houdt in de luxe van auto-tuning, elastic time- en pitch ,total recall mixage (één druk op de knop en een sessie met alles erop en eraan wordt terug opgeroepen!) en…moving faders.

 

De Pro-Tools is uitgerust met alle nieuwste en krachtigste plug-ins op gebied van dynamiek, EQ,reverb, delay,pitch,effecten en zoveel meer (zie apparatuurlijst voor details).

Bovendien ook dé must-have virtual instruments (Alles van Native Instruments, EZ drummer, Stylus enz enz).

 

En de aanwezigheid van high-end outboard zoals TC Electronic System 6000, Fatso jr, Eventide H3000, Sherman filterbank  e.a. Zorgt voor de onmisbare aanvulling op al dat virtueel en plug-in geweld  voor de tot stand koming van een spetterende sound.

 

Analoge topkwaliteit:

De aanwezigheid van de strafste buizen pre-amps (Universal Audio, Pacifica, Focusrite) en tube-compressors (Tubetech), microfoonvoorversterkers aangevuld met de allerbeste microfoons (oa 2 Neumann U87´s, dé studiostandaard) en  de beschikbaarheid van analoge vintage gear zoals Tape-Echo, diverse gitaarpedalen,gitaarcabs, lesley, Fender Rohodes, Hammond, theremin, stylophone enz enz… staan garant voor een sound als een huis met grote mogelijkheden tot persoonlijke inkleuring.

 

Veelzijdig en relaxed opnemen:

Door de aanwezigheid van een ruime controlekamer kunnen er ook instrumenten worden in opgesteld en bespeeld die rechtstreeks worden opgenomen (bvb keyboards, Rhodes, gitaren via pre-amps) en ook guide vocal tracks worden opgenomen.

Dit in combinatie met de aanwezigheid van 3 gescheiden opnameruimtes én de mogelijkheid om in realtime op 32 sporen tegelijk op te nemen maakt dat er indien gewenst probleemloos een volledige band tegelijk kan worden opgenomen.

 

Pro-Tools HD projecten zijn uitwisselbaar en op het gebied van audiorecording de internationale standaard.