knack Hecke schrijft met vaart…De hoofdstukken over de Belgische doortochten van Gainsbourg zijn sowieso de sterkste in het hele boek. Hier komt het originele karakter van Hecke’s boek het sterkst uit de verf.
Knack.be – 7/12/2012
GAINSBOURG is allicht een smakelijk verhaal. Als de biografie van Leonard Cohen al een schelmenroman heet, dan is GAINSBOURG het vieze seksboekje dat je rode oortjes bezorgt iedere keer als je het openslaat.
Oor (NL) – jan 2013
 Is dat een mooi verhaal, of is dat een mooi verhaal? Zo staat het boek dus vol, Gainsbourg, de biografie door Rudolf Hecke.
Radio 1, Interne Keuken – 17/11/2012
 de-standaard  Hecke schrijft in lange, soms wat gezwollen zinnen, de stijl sleept mee…
De Standaard.be – 15/12/2012
 het-belang-van-limburg  Rudolf Hecke schrijft beklijvende biografie over Serge Gainsbourg. In ‘Gainsbourg’, het eerste boek over de Fransman dat geschreven werd vanuit de lage landen, schrijft Hecke met verve over zijn eigen relatie met Gainsbourg en over Gainsbourg et les belges. Daarnaast is het ook een bio vol prachtige verhalen die de lezer meteen terug naar de muziek van de Franse artiest doet grijpen. Omdat Hecke zo prachtig over Gainsbourg kan vertellen, is er al een tour langs de culturele centra in de maak.
Belang Van Limburg – 19/1/2013
 cutting-edge  De stijl waarin Hecke schrijft zorgt voor vervoering. Net als Gainsbourg zelf is deze biografie intensief en overweldigend. Je moet Hecke nageven dat hij de geest van Gainsbourg wonderwel heeft weten te vatten.
Cutting Edge – 6/1/2013
 het-laatste-nieuws  GAINSBOURG is geen droge opsomming van Gainsbourgs leven, maar een boek dat leest als een roman.
Het Laatste Nieuws – 18/12/2012
 ansiel  De verhalen over Gainsbourg lijken oneindig. Dat blijkt ook uit de schitterende biografie GAINSBOURG van Rudolf Hecke.
Ansiel (Andere cinema,literatuur,dvd) – 17/12/2012
 de-wereld-morgen  Het boek weet een balans tussen appreciatie en verhaal te vinden en leest bijzonder aangenaam weg. De lezer zal diverse accenten in Hecke’s tekst aantreffen die volslagen nieuw zijn.
De Wereld Morgen.be – 15/12/2012
 gazet-van-antwerpen  De passie van de schrijver voor zijn onderwerp werkt aanstekelijk.
Gazet Van Antwerpen – 15/12/2012
knack-focus GAINSBOURG biedt een goed gedocumenteerde kijk op het leven van een artiest over wie alleen honderduit kan verteld worden.
Focus Knack – 2/1/2013
het-nieuwsblad Rudolf Hecke brengt Serge Gainsbourg terug tot leven.
Het Nieuwsblad – 13/11/2012
Want het moet gezegd: voor wie het werk van Gainsbourg maar oppervlakkig kent, weet Hecke dat oppervlak onstuimig te beroeren en de lezer gaandeweg dieper en intenser te interesseren voor zijn veelzijdige idool. Wat mij betreft is hem dat ten volle gelukt, en dat is zonder meer een dikke voldoende waard, voor Gainsbourg én voor Hecke. Resumerend: een tot de verbeelding sprekende mix van (soms geromantiseerde) hoogte- en dieptepunten die levensecht zijn opgeschreven, lezen als een spannende fictieroman en die soms daadwerkelijk dorstig maken.
Ravage webzine (NL) – feb 2013
Pluspunt is dat het boek heel bevlogen is geschreven, en dat doorgewinterd muziekfotograaf Herman Selleslags voor het nodige beeldmateriaal heeft gezorgd.
Metro – 14/1/2013
Het boek ‘Gainsbourg’ van Rudolf Hecke is onmisbaar in de verzameling van elke Gainsbourg fan.
Pas-Uit Magazine – 3/2013
Je zal een boeiend verhaal lezen dat de mens, de muzikant, de cineast, de schilder en de provocateur en schandaalschopper Gainsbourg ten voeten uit beschrijft. Ik wil het boek aan alle chansonliefhebbers ten zeerste aanbevelen.
New Folk Sounds – 4/2013