Deze heerlijke conference/lezing is voor het zesde seizoen 2018-2019 te boeken voor diverse podia: theaters, muziekclubs, literaire cafés, kunstkroegen, ontmoetingscentra, bibliotheken, boekenwinkels, scholen, seniorenclubs, bedrijven en huiskamers…!

Het is het verhaal van een uitzonderlijk getalenteerd en gedreven mens & artiest; Serge Gainsbourg, omringd door bijzondere, beeldschone vrouwen; Brigitte Bardot, Juliette Gréco, Cathérine Deneuve, Jane Birkin, en gekaderd in ontmoetingen met tijdgenoten Charles Trenet, George Brassens, Jacques Brel, Boris Vian…

Een man die innerlijk verscheurd werd door de botsing tussen zelfdestructie en levensappetijt, tussen de schilder die het ochtendlicht begeerde en de muzikant/nachtbraker die ’s ochtends in zijn bed onderdook. L’art mineur versus l’art majeur, tegenslag en volharding, open geest, het weigeren oogkleppen te dragen, provocatie en schandalen... het komt allemaal in ’t kwadraat aan bod.

Een beklijvende muzikale conférence passioneel en met humor gebracht door biograaf/performer Rudolf Hecke, opgeluisterd met tijdloze chansons van Gainsbourg (‘Je t’aime moi non plus’, ‘La javanaise’, ‘Je suis venue te dire que je m’en vais’, ‘Poupée de cire, poupée de son’ …).

Hecke deed jaren research en drong als eerste Vlaming door tot de intieme kring (hij ontmoette o.a. Serge’s 91 jarige zus Jacqueline op het ouderlijk appartement en Serge’s agent, zijn zoon Lulu, Bambou, Jane Birkin, Charlotte en boezemvriend Bertrand de Labbey) van Serge Gainsbourg. Rudolf vertelt bijgevolg met grondige kennis van zaken en een aanstekelijke inlevingskracht.

Rudolf werd als eerste en voorlopig enige Vlaming toegelaten in het huis van Gainsbourg, rue de Verneuil 5bis Parijs. Reeds 26 jaar afgesloten voor het publiek en onaangeroerd sinds Serge's dood. Een verslag hiervan vind je terug in Rudolfs tweede Gainsbourg boek 'parcours Gainsbourg'.

De vorige seizoenen oogstten unaniem lovende kritieken.

Deze lezing is inmiddels een klassieker in het lezingencircuit.

Rudolf Hecke: verteller/performer

Duur: 2 x 50' + signeersessie