img_20161013_225523  “Eindelijk Rudolf Hecke aan het werk gezien.

Hecke, dat is al meer dan dertig jaar vijf pakjes Gainsbourg per dag.

Hecke ademt gewoon Gainsbourg.

En als hij vertelt, meeslepend en met kennis van zaken,

blaast hij de erfenis van de grote zanger terstond nieuw leven in.

Lees hem, en ga zeker eens luisteren.”


Bart Van Loo  14/10/2016

 

“Ga kijken, natuurlijk voor de muziek, natuurlijk voor de stemmen,

maar ga kijken, ook en zeker voor de passie in de ogen,

in de stem van verteller Rudolf Hecke.”

Bert Kruismans 7/10/2017

Gainsbourg leeft! tour

Nieuwsblad (nationaal) 30/09/2017

img_1425 “Het beste wat ik in enige tijd op het podium gezien heb.”

Sven Gatz (Vlaams minister van cultuur)  27/10/16

Gainsbourg leeft! tour

Belang Van Limburg (nationaal) 28/09/2017

 000 “Rudolf Hecke dat is meer dan 102% Gainsbourg .  Zijn vertellingen zijn meeslepend , met een grondige kennis van zaken. Hij blaast iedereen weg met zijn Gainsbourg verhaal , en blaast terzelfdertijd de reincarnatie terug van Gainsbourg .
Zangeres Nathalie was voor mij de ontdekking van de avond. Wat een stem en presence heeft die Kempische dame . Als Gainsbourg nog geleefd had , was zij heel waarschijnlijk zijn muze geweest.”De Schipperskapel/Brugge, Franck Beck (organisator) 15/10/2016
mb Gainsbourg! Daarover ging het zaterdagavond. ‘Gainsbourg Se Barre‘ bevatte natuurlijk liedjes van het enfant terrible zelf en van diens muzikale invloeden maar vooral ook het levensverhaal van Gainsbourg, geboren Lucien Ginsburg. Met de biografie die Rudolf Hecke schreef over het Franse icoon als basis. Mechelen werd meegezogen in een cocktail van tristesse en genialiteit, in de diepmenselijke maalstroom zoals Le Beau Serge die beleefde.
Je hoorde Hecke vertellen en je zou hebben gezworen dat hij er zélf bij was geweest die hele tijd. Meer nog: het leek wel alsof wij er zelf bij waren. Sterk hoor, Hecke! Faut le faire. Ik moest ook denken aan schrijver en Frans chanson-fan Bart Van Loo, die ook met zulke bevlogenheid en passie op het podium staat (misschien moeten beiden maar es samen wat gaan doen).Mark Van Mullem – Mechelen Blogt (recensie Gainsbourg se Barre 1/10/2016 CC Mechelen)
“Voor mezelf was het de 2dekeer dat ik de performance meemaakte en ik heb er nog meer van genoten dan de eerste keer (Gentse Feesten 2016). Nu kon ik de tijd nemen om nog meer op de poëzie en de be(in)leving door RH te letten.”

Noëlla Van Hecke, VIE vrouwenvereniging  Gent 18/4/2017

Gainsbourg leeft!  tour

Gazet Van Antwerpen (nationaal) 22/09/2017

ivan-pecnik Een verhaal dat met veel liefde voor het onderwerp wordt verteld op een passionele manier. Op een heel grappige en onderhoudende avond leerde ik toch veel bij over liefde, kunst, broosheid, verlegenheid en panache ! Zoals het leven van Serge Gainsbourg zelf wisselen schoonheid en tragedie mekaar constant af.

Ivan Pecnik – acteur

 robert-sian What really counts is his passion for the subject. A born storyteller. And his ‘Lolita’ is a talent in the making.

Robert Sian – regisseur

 brigitte-de-man Een heerlijke vertelling, een prachtige zangstem. De voorstelling doet verlangen om nog meer te weten te komen over Gainsbourg, ik zal dus het boek kopen en lezen !

Brigitte De Man – actrice

 pat-donnez Als je Gainsbourg wil zien reïncarneren in een beauty en een beast; één adres Moris en Hecke!

Pat Donnez (radiomaker & auteur)

 peter-holvoet-hanssen Ik ben fan, schitterende voorstelling!

Peter Holvoet-Hanssen (stadsdichter Antwerpen)

 mady-hermans Ik geniet nog na van uw optreden. Dat was hoge klasse!

Mady Hermans (De Zilveren Passer)

 michel-vandenbosch Iemand die zo boeiend over Serge Gainsbourg kan vertellen, komt zeker in ‘het Paradijs’, waar het zich ook mag bevinden.

Michel Vandenbosch (Gaia)

 tania-ghyselinck Ondergedompeld worden in de wereld van Gainsbourg is altijd een belevenis, maar de sprankelende voorstelling van Rudolf Hecke maakt de Gainsbourg-fan in vriend en vijand wakker. Al onze gasten in Permeke waren unaniem lovend.

Tania Ghyselinck / SABAM-ARTES

 laurens-leurs Een werkelijk formidabel mooie lezing over Serge Gainsbourg door meesterverteller Rudolf Hecke en muzikaal subliem vertolkt door Lien Moris, écht grote klasse… meer dan 2 uur met ingehouden adem genoten!

Laurens Leurs (directeur CC Maaseik)

 sarah-dhondt Ik ben nog sterk onder de indruk… je vuur is enorm, je passie en verteltalent laten me niet meer los.

Sarah D’hondt

 diane-vangeneugden Je conférence is zó enthousiasmerend!

Diane Vangeneugden, boekenwinkel ‘De Groene Waterman’ Antwerpen

SONY DSC
SONY DSC
Iedereen was heel lovend over jullie voorstelling. De vele complimenten dragen we in naam van iedereen en natuurlijk ook van ons over. Het was boeiend verteld, knap gezongen en perfect getimed. De after party was zeker nog in de stijl van ‘Gainsbourg’ met teveel drank en rook.

Eliane (org huiskamerconférence)

 01 Langs deze weg wil ik u graag laten weten dat we hier in Evergem enorm hebben genoten van de sprankelende voorstelling over Serge Gainsbourg door Rudolf Hecke. Alle aanwezigen waren erg onder de indruk en enthousiast!

Goedele De Coninck – Bibliotheek Evergem

  Na de voorstelling had ik het gevoel dat ik Serge zelf gekend heb. Fantastisch goed en passioneel gedaan, met het grootste respect zonder de kantjes uit de weg te gaan. Merci!

Erik De Rop – Bar Gainsbourg-Leuven