WO ‘Rudolf Hecke verdiept zich in het leven van Serge Gainsbourg zoals een honingbij de nectar uit een paardenbloem zuigt. Om nog dieper te luisteren. Om nog beter het genie te begrijpen van de man met het hoofd als bloemkool.’ 

Wim Opbrouck

‘Parcours Gainsbourg is fascinerend geschreven.’ 

Ronny Pede (filmrecensent)

16804449_10211766169260496_1662313018632298081_o
Van Loo
Peeters
marec
benjamien-schollaert Benjamien Schollaert – Producer Radio 2Als Gainsbourg-fan heb ik echt genoten van je boek!
marec Marec – cartoonist

Ik heb je  boek gelezen en vond het zeer goed. Ik dacht dat ik alles wist over Gainsbourg
maar heb nog veel nieuwe dingen ontdekt over hem.
jean-blaute Jean BlauteDit is een swingend geschreven boek over een der meest complexe en controversiële meesters van het Franse lied. Niet de eerste biografie, wel een andere. Beetje Gainsbourg et les Belges, Gainsbarre et Rudolf, van Lucien tot Serge en vooral de neerslag van een jarenlange devote bewondering van een muzikant voor een muzikant. Warm aanbevolen.
bart-peeters Bart PeetersVroeger moest ik het doen met losse intrigerende puzzelstukjes over Serge Gainsbourg; de rebel die om liefde schreeuwde, de geflipte zot, het meervoudige genie, dat vooral… Dankzij Rudolf Hecke krijg ik nu het héle verhaal, en nog bevlogen geschreven ook Zet die plaat af, lees het boek!
ivan-pecnik  Ivan PecnikIk heb de biografie van Serge Gainsbourg (met wie ik de geboortedatum 2 april deel) in één ruk uitgelezen en had spijt dat het al gedaan was. Een spannende vertelstijl en een nuchtere eerlijkheid zorgden ervoor dat ik met stijgende verbazing bleef lezen. De zelfdestructie van Gainsbourg, het steeds weer afbreken van wat hij opbouwde, zijn omgang met vrouwen en de zucht naar hun liefde, zijn geldingsdrang en pijnlijke onaangepaste sociale omgangsvormen en zijn bijna ongeloofwaardige verlegenheid. Het zit er allemaal in en alles wordt verteld met veel liefde en een onuitgegeven (!) kennis van zaken. Love it !
guy-swinnen Guy SwinnenRudolf Hecke neemt je mee in een wereld waar zijn eigen universum en dat van Gainsbourg naadloos versmelten. Zijn bewondering maakt dat het boek leest als een sneltrein. Je volgt Rudolf Hecke gedwee in dat donkere sprookje dat Gainsbourg heet en waarin met de regelmaat van de klok verwezen wordt naar het eigen muzikale verleden en heden. Je zou zowaar zin krijgen om een sigaret op te steken en er een stevige whisky bij te schenken!
marcel-van-thilt Marcel Van ThiltIk heb genoten van je boek en ook je toelichtingen op Klara bij Kurt Van Eeghem.
eline-de-munck Eline De MunckDeze poëtische encyclopedie over het leven van Lucien Ginsberg doet mij, een kind uit het jaar 88, zeemzoet fantaseren over hoe mooi het toen moet geweest zijn. Dat staat in schril contrast met het zware verhaal dat het leven van Gainsbourg schrijft. De symbiose tussen de feiten en de persoonlijke visie van Rudolf Hecke zorgen ervoor dat je pagina na pagina verder leest.
gilles-verlant Gilles VerlantVery nice work!
loic-picaud Loïc PicaudPour les lecteurs Flamands, c’est abreuvé aux meilleures sources.
rick-tubbax Rick TubbaxMooi uitgegeven en intrigerend boek… heel goed geschreven en boeiend.
 robert-van-yper Robert Van YperDe persoonlijk zeer betrokken auteur schetst een rijk en verbluffend beeld van dit doorrookte en doorzopen icoon. Hij sleept je mee in een bizarre wereld van tegenstellingen, grappige of shockerende anekdotes, rauw en intiem, alles extreem, met als nevenpersonages enkele van de mooiste vrouwen ooit. Er bestaan gelauwerde fictieromans die het met minder ‘scenario’ moeten stellen.
johan-hoogewijs Johan HoogewijsLeest als een trein (op de trein)! Proficiat!
kurt-van-eeghem Kurt Van EeghemRudolfs Hecke’s boek over le beau Serge is een uiterst persoonlijk en gedreven document, het leest als een trein en is verlucht met schitterende foto’s van Herman Selleslags.
joris-vermost Joris Vermost -regisseur CanvasProficiat met uw boek, k heb het nog niet uit, maar uw schrijfstijl is zeer uitnodigend. Ook jouw persoonlijke inleiding kon ik zeer smaken. Dat is op zich al en mooi historisch document.
jan-de-vos Jan De Vos -journalistHet is een uniek werkstuk, niet alleen omdat het erg volledig is, maar ook omdat je onze vriend Serge belicht vanuit het standpunt van een fan uit het verre (?) Veltem-Beisem. Fascinerend! Het is een prachtboek, dat ik met veel plezier gelezen heb. Proficiat!
dirk-van-der-auwera 

 

Dirk Van der Auwera -Universal MusicIk heb je op Radio 1 gehoord rond de release van het boek. Ik heb er veel over Gainsbourg opgestoken dat ik nog niet wist en je enthousiasme voor de man werkt aanstekelijk.

IMG_20160322_232154_1  Stuart Staples (Tindersticks)